hetleven.be

Telepathische gesprekken, leven met de ziel

Blog

Planten, natuur en natuurwezens

Moestuinkriebels (2) en gesprek met een plantenwezen

Gepost op 22 juni 2010 door Marie

Ik heb een aantal drukke en mooie maanden achter de rug, er ligt een spannende tijd voor de boeg met veel werk in het vizier, en tussendoor kan ik telkens als het warm is een uurtje of twee heerlijk ontspannen/ontsnappen naar de moestuin en de zaailingen. Het is prachtig om de moestuin met het mooie weer eindelijk goed te zien aanpakken en groeien. Als je’t mij vraagt, is het moes een echte meerwaarde voor de charme van onze tuin.


Het oogsten begon vorige maand met ajuinpijpjes, sla, radijzen, spinazie en kruiden uit de kruiden-potten-tuin (voornamelijk voor thee). Deze week zijn daar ook snijbiet, pak choy, andijvie en kleine aardappeltjes bijgekomen (de arme aardappelplanten zijn van armoede in de zandgrond verlept nog voor ze konden beginnen bloeien!). Binnenkort komt de rest op gang, ik zie het al helemaal zitten… Mmmmm!
Als je op de foto’s hieronder rondmuist, kan je zien wat er allemaal in mijn moestuintje te vinden is.

Boontjes, spinazie, venkel, echinacea


Sla, andijvie, warmoes, wortels

De kruidenhoek met potten – munt, peterselie, melisse, basilicum, tomaten, pijpajuinen, tijm, rozemarijn

Jonge pompoenplanten


Nog jongere mini-meloenplanten (die het later heel goed zullen doen trouwens, heerlijk!)

Aardappelen


Voor de gelegenheid van deze blog heb ik me vandaag met de laptop bij mijn geliefde moestuin neergezet om een gesprek aan te gaan met wezens die betrokken zijn bij het reilen en zeilen van groenten en planten.

Dag Moestuin, tot wie kan ik mij het beste richten voor een interessant gesprek?

– Ik wil je wel te woord staan.

Wie ben je?

– Ik ben een wezen dat ervoor zorgt dat planten groeien zoals het hoort.

Ben je een groot wezen met veel verantwoordelijkheid of is je werk eerder kleinschalig en plaatselijk?

– Ik ben behoorlijk groot en tegelijk ook kleinschalig omdat mijn verantwoordelijkheid ligt bij kleine planten waar ook de groenten onder vallen, maar mijn domein reikt over een heel stuk van West-Vlaanderen.

Is er hier in West-Vlaanderen dan een ander wezen dat voor de moestuintjes zorgt dan in Oost-Vlaanderen?

– Ja zeker.


Werk je samen met andere wezens?

– Ja natuurlijk; alle natuurwezens werken altijd voor alles samen; dat is een van de eigenschappen van de natuur, dat alles met alles samenhangt. Water, aarde, lucht, warmte, opbouw groei en afbraak, insecten planten en nog veel meer, het heeft allemaal met elkaar te maken. Omdat onze verantwoordelijkheden dat noodzaken werken wij dus met vele wezens samen.

Waaruit bestaan je taken?

– Ik persoonlijk heb een hoge functie van overzicht houden en bijspringen wanneer de wezens die kleinschaliger werken onder mij, mijn hulp nodig hebben.

Soms moet ik grote problemen oplossen wanneer een mens met een machine ergens komt waar de natuur niet gewend is aan verandering, dan komt er ineens een heel nieuwe situatie die ook een andere plantengroei vraagt om te beginnen het evenwicht te proberen herstellen.

Ik spreek niet over landbouw, dat is iets apart, daar zijn wezens bij betrokken die niet houden van waar ze toe verplicht worden; massale eentonige groei van planten die niet veel weerstand hebben en geen mooi leven leiden.

Planten houden van andere planten in de buurt.
Niet alle planten houden van alle andere planten, dat weet je trouwens al wel, maar geen enkele plant houdt ervan om met duizenden van zijn eigen soort omringd te zijn.

Variatie is iets waar de natuur van houdt.

Is er dan een verschil tussen gelukkige planten en ongelukkige planten?

– Ja natuurlijk; ik zou dezelfde vraag kunnen stellen over mensen

Gelukkige mensen zijn gelukkiger dan ongelukkige mensen en toch ziet hun lichaam er niet echt verschillend uit.

Planten die gelukkig of ongelukkig zijn zien er misschien ongeveer hetzelfde uit, maar er is een wezenlijk innerlijk verschil.

Kan je iets zeggen over het feit dat mensen planten eten?

– Planten houden ervan om gegeten te worden; ik spreek hier wel over eetbare planten.

Planten die gegroeid zijn en dan gegeten worden ervaren een soort extatische ervaring van voldoening.

Mensen hebben een hoge energie die uitstraalt naar hun omgeving en wanneer een plant aangeraakt en gegeten wordt is dat een zeer prettige ervaring.

Is er iets wat je aan de mensen in het algemeen zou willen vertellen?

– Ja; waar zijn jullie mee bezig
Het schijnt mij toe dat jullie nergens nog verstand van hebben als het op gezond verstand en natuur aankomt.
De meeste mensen toch.

Maar ik ben te negatief; ik zie ook veel mensen die gewoon denken dat ze niet anders kunnen dan eten wat de winkel schaft.

Als je maar zou beseffen dat planten gelukkig kunnen zijn en ongelukkig en dat het jou voldaan maakt om gelukkig voedsel te eten, dan zou je ontdekken dat het wel mogelijk is om de dingen anders aan te pakken en groenten te zoeken die natuurlijk gegroeid zijn en die vrede te bieden hebben in plaats van verdraaide onvrede en verbittering.

Een plant zoekt naar evenwicht en geluk.

Ze kan veel meemaken en desondanks toch zeer gelukkig zijn, maar als er chemische producten mee gemoeid zijn dan is er iets in de subtiele wezens van een plant dat ophoudt met licht te geven en te stralen, en voor de plant wordt het dan erg moeilijk om nog voldaan te kunnen zijn – en niet tevreden zijn met je leven is erg vreemd voor een plant en dus moeilijk om mee om te gaan; gewoonlijk zijn planten altijd tevreden met hun situatie, zolang die natuurlijk is.

Dankjewel voor je uitleg, wezen. Is er iets wat ik voor je kan doen?

– Ik dank vooreerst de mensen die aandacht hebben voor planten en tuin; jullie zullen zien dat die aandacht je vrede geeft, het is de voldoening van de planten die je voelt in je eigen hart.

Planten zijn erg krachtig.

Toen ben ik maar gestopt met vragen; ik had het gevoel dat het wezen nog uren zou kunnen doorgaan met spreken, maar ja, dit zal het zijn voor vandaag :-)

 

© Marie Crevits, hetleven.be

Heb je een reactie op deze blog? We horen je graag! Contact