hetleven.be

Telepathische gesprekken, leven met de ziel

Blog

Goddelijke wereld

Kleine oefening

Gepost op 9 oktober 2009 door Marie

Zorg er even voor dat het rustig is rond je, of dat je toch minstens even de rust in jezelf kan vinden terwijl je dit leest. Laat de haast en de tijd achter je, laat alles los en kom bij jezelf.

Denk even terug aan de momenten in je leven waar je alleen was, of waar je het gevoel had er alleen voor te staan. Momenten van stress, van grote druk, momenten van pijn of van verdriet, momenten van angst of onbegrip, momenten van wanhoop. Of misschien voel je je altijd alleen, als een soort achtergrondgevoel dat er is zelfs als je bij mensen bent. Je kiest een van die herinneringen en blijft er even bij staan.

Bekijk dat moment goed. Zie jezelf zitten in dat gevoel.

En kijk dan eens naar de werkelijkheid achter dat moment. In werkelijkheid was je niet alleen. God was bij je. God was er en God wist het, Hij begreep het, Hij was getuige van dat moment. God is altijd in je hart, Hij deelt elke gedachte en elk gevoel met je en tegelijk overstijgt Hij die. Als je naar je verleden kijkt met het besef dat God bij je was op elk moment, ook (en misschien vooral) op die moeilijke momenten, dan heb je een nieuw verleden en dan lijkt de wereld anders dan hij was.

En dan denk je even aan het moment nu, het moment waarop je dit aan het lezen bent en waarop je misschien weer alleen bent. En je denkt even aan de werkelijkheid achter dit moment: je bent niet alleen. God is bij je, Hij weet, en Hij is aanwezig. Als je hier bij stilstaat, kom je ineens in een acuut besef van hier en nu. Nu en hier. Ik en God. Altijd.

Leren beseffen dat God altijd bij je is, is een belangrijke stap op het spirituele pad. Het is het begin van vertrouwen, het begin van ware ontspanning, het begin van vreugde, het begin van heel veel dingen. Vooral voor kleine kinderen is dit besef immens belangrijk, zodat het voor hen een natuurlijk aanvoelen kan worden naarmate ze opgroeien. Maar ook voor jou is het niet te laat: je kan het leren, als je er elke dag even aan terugdenkt, en dan steeds vaker en steeds vanzelfsprekender, in steeds meer situaties: je bent niet alleen. God is bij je. God weet.


© Marie Crevits, hetleven.be

Heb je een reactie op deze blog? We horen je graag! Contact