hetleven.be

Telepathische gesprekken, leven met de ziel

Blog

Dromen

Nachtelijke wijsheid en bijstand

Gepost op 28 november 2008 door Marie

Drie dagen geleden had ik een lange, lange droom waarin in aan het vluchten was. Ik weet niet eens goed van wie of van wat ik wegliep, maar ik wist: er moet gevlucht worden. Nu, dat is niet echt zo bijzonder, ik vlucht wel vaker in dromen, en in het verleden ging dat altijd goed. Als een droom me niet langer beviel, ging ik er gewoon uit. Maar deze keer vluchtte ik en vluchtte ik maar, maar ik geraakte er niet uit. Degene die me achtervolgde wist me altijd te vinden en te volgen, en ik herinner me dat ik zelfs dacht ‘waarom was het weer dat ik moest weglopen van die?’…

De droom maakte een sterke indruk op me en toen ik wakker werd, trok ik meteen conclusies. Ik vlucht blijkbaar te veel, en vluchten is niet langer de beste oplossing, dat was wat mijn droom me vertelde. Ik herinnerde me enkele dromen van de laatste jaren waarin ik niet vluchtte maar staande bleef en de situatie recht in de ogen keek, en zonder uitzondering was het probleem telkens plots geen probleem meer.

Alleen, ik dacht niet van mezelf dat ik zo vaak vluchtte, in het echte leven dan bedoel ik. Gedurende de twee volgende dagen dacht ik erover na, en welaan, langzaam aan kreeg ik meer en meer voorbeelden van dingen of situaties die ik subtiel probeerde te ontvluchten, hoewel er ook andere mogelijkheden zouden zijn om het aan te pakken. Een openbaring! Ik nam dus gisteren een besluit om niet meer zomaar te vluchten, maar om het anders aan te pakken en mijn ‘angsten’ in de ogen te kijken (want waarom vlucht je anders, tenzij je ergens bang voor bent?). Op slag voelde ik me sterker en zelfzekerder. Dat is de kracht van bewustwording!
Wij mensen denken veel te snel dat we kwetsbaar zijn, terwijl we vanbinnen zò sterk en krachtig zijn… We moeten het alleen beseffen zodat we onszelf niet onnodig ondermijnen.

Deze nacht had ik een ontmoeting met een healer in de droomwereld, hij legde zijn hand op mijn voorhoofd en rug, en ik voelde hoe hij me rust in mijn geest en een bepaalde energie schonk. De energie was zo sterk dat ik ervan terugzonk in mijn lichaam en dus wakker werd. Ik denk dat dat een manier kan zijn om de energie vanuit de droomwereld tot in mijn lichaam te krijgen. Ik viel terug in slaap en kwam onmiddellijk in hetzelfde gezelschap terug. Ik kreeg weer een healing en werd op dezelfde manier weer wakker…

Lees het vervolg in 'Niet meer vluchten'

© Marie Crevits, hetleven.be

Heb je een reactie op deze blog? We horen je graag! Contact