hetleven.be

Telepathische gesprekken, leven met de ziel

Blog

Algemeen / Dromen

De allerbeste (én natuurlijke) remedie tegen luizen: eau-de-cologne!

Gepost op 3 oktober 2020 door Marie

De ontdekking

Toen ik 17 jaar was ongeveer, ging ik op reis naar India waar een van mijn beste vriendinnen een jaar vrijwilligerswerk deed na haar zesde middelbaar. Ze werkte in een weeshuis met een grote groep prachtige kleine kinderen die ze dagelijks waste, kamde, hielp met aankleden, enz. Ze stelde het goed en was er heel gelukkig.

Toen ik een tijdje weer thuis was, merkte mijn mama op dat ik nogal veel in mijn haar krabde. Ik begon erop te letten en inderdaad! Hoe meer ik erop lette, hoe gekker ik ervan werd. Indische luizen! Ik ging (met de nodige hulp) aan de slag met luizenshampoo, uitkammen en alle chemische en andere middeltjes die we maar konden kopen, maar niets werkte. Bleek dat die onooglijke witte indische luisjes super resistent waren tegen al die Europese remedies. En mijn haar was te lang en te dik en die luizen waren te klein om alles te kunnen uitkammen. Ik denk dat ik er vandaag nog steeds last van gehad zou hebben (of dat ik het uiteindelijk had moeten afknippen), ware het niet dat mijn moeder toen een geniaal idee had: eau-de-cologne. Simpel, maar zeer effectief: door de sterke alcoholdampen stikken de luizen gewoon, én de neten ook (want ook neten moeten ademen), en voilà, geen luizen meer :-) Eén behandeling van 30-45 minuten is voldoende om volledig luizenvrij te zijn.

Praktisch: hoe doe je het?

Voor volwassenen is dit echt een ideale methode. Voor kinderen is het al wat minder evident, doordat ze echt goed stil moeten zitten bij het aanbrengen, want je wil natuurlijk geen alcohol in hun ogen of longen krijgen, en daarna moeten ze veertig minuten met een ‘muts’ op hun hoofd lopen. Voor kleine kinderen is deze remedie dus helaas niet altijd haalbaar.

Hoe begin je eraan? Koop eau-de-cologne van minstens 70° alcohol. Leg een handdoek in je nek en ga met je hoofd boven het bad of zo zitten. Zoek iemand die je wil helpen, want om dit bij jezelf te doen is helemaal niet eenvoudig. Vraag aan de andere persoon om de eau-de-cologne op een zeer voorzichtige manier aan te brengen op je hele hoofdhuid en ook de rest van het haar. Ze moeten voorzichtig zijn omdat je de alcohol natuurlijk absoluut niet in je ogen wil krijgen. Bescherm je ogen heel goed met een kleine handdoek, maar let ook op voor je adem, zorg dat je genoeg verse lucht kan ademen. Als je al een tijdje met luizen zit, kan de eau-de-cologne een beetje prikken in de wondjes op je hoofd, maar dat gaat snel over en is niet heel erg. De eau-de-cologne voelt warm aan op je hoofd.

Als je hele hoofd (zeker ook het achterhoofd en achter de oren!) en ook de rest van je haar nat is met eau-de-cologne, leg je je haar op je hoofd (als het lang is) en verpak je je hoofd in plastiekfolie of doe je er een plastiekzakje rond, zodat al je haar onder het plastiek zit. Daarna wikkel je er een handdoek rond (tulband-stijl) voor extra stevigheid en isolatie. Nu begint de alcohol zijn bedwelmende werking op je hoofd. Je kan nu gewoon lekker rondlopen, lezen, bureauwerk of iets anders doen (als je maar niet te veel moet bukken zodat de handdoek niet afvalt).

Na ongeveer drie kwartier (of minstens een half uur) zijn alle luizen en neten naar de luizenhemel, hoera :-) Je kan de handdoek en de plastiekfolie afdoen en ofwel je haar zo laten tot de volgende ochtend wanneer je het wast, ofwel kan je het meteen spoelen en/of wassen met normale shampoo. Je haar ruikt nog een aantal dagen naar de kruiden uit de eau-de-cologne en het is ook iets droger dan normaal, maar voor de rest zijn er geen andere bijwerkingen. De neten zijn niet verdwenen uit je haar, maar ze zijn wel degelijk dood en zullen geen nieuwe luisjes voortbrengen. Vroeg of laat verdwijnen deze dode neten vanzelf uit je haar.

Symbolisch

Symbolisch gezien zijn luizen een prachtig en zeer positief symbool. In je dromen zijn alle insecten symbolen voor een bepaalde nieuwe energie. Een nieuwe energie in je leven voelt meestal vreemd en is vaak wat beangstigend omdat het nieuw en onbekend is. De insecten in je dromen bijten je soms, en dat voelt soms vreselijk aan, maar eigenlijk is het heel positief! Het betekent dat je de nieuwe energie toelaat. De volgende keer dat je die energie gebruikt in je leven, zal ze je bekender voorkomen en zal je er niet meer bang van zijn (en zal je er dus ook niet meer over dromen).

In je dromen is je haar symbool voor je gedachten, de gedachten die je hebt en ook hoe je je gedachten uitdrukt. Insecten in je haar (zoals luizen dus) betekenen dus dat je een nieuwe manier van denken krijgt of ontwikkelt, of dat je op dat moment veel nieuwe gedachten en ideeën in je leven toelaat. Logisch dus dat kinderen vooral luizen krijgen in het begin van een nieuw schooljaar! Ikzelf heb in mijn volwassen leven drie keer luizen gehad, en elke keer was dit inderdaad in een periode met veel veranderingen en waarin ik met nieuwe dingen en nieuwe gedachten bezig was.

Luizen zijn iets waar je dus vanbinnen in jezelf best een beetje trots op mag zijn als je ze krijgt!
… Wat niet wil zeggen dat je er in het echt niet snel vanaf wil natuurlijk ;-)

 

© Marie Crevits, hetleven.be

Heb je een reactie op deze blog? We horen je graag! Contact