Inhoud van de cursus

Een einde aan je twijfels

Zowat elke dag worden we geconfronteerd met keuzes, dilemma’s, problemen en min of meer gevoelige situaties waarin we graag het goede willen doen voor iedereen. Maar er is zoveel twijfel: wat is het juiste om te doen in dit geval, en wie kan mij dat vertellen? De stem van mijn lineaire verstand die me zegt dat ik logisch moet handelen? De stem van mijn gevoelens, die me tot voorzichtigheid aanmaant of op voorhand al beweert dat het toch nooit goed genoeg zal zijn? De echo van mijn opvoeding? Of luister ik toch maar liefst naar de ander en wat die wil dat ik doe? Of kan ik ook luisteren naar mijn hart en mezelf trouw blijven? Natuurlijk wel!

Je kan leren om, zelfs op momenten van grote innerlijke onzekerheid, eenvoudig duidelijkheid te vinden in jezelf. Een klaar antwoord op je moeilijke vragen. Zonder dat je anderen lastig hoeft te vallen en zonder die knagende twijfel achteraf van: ‘heb ik wel de juiste keuze gemaakt?’ Je leven wordt eenvoudiger, je daden worden krachtiger en liefdevoller, je krijgt meer zelfvertrouwen en wordt zelfs een steun en toeverlaat voor de mensen rondom jou, zonder dat het voor jou belastend is.

Wat we doen in de cursus

Lees mijn persoonlijke verhaal: Hoe ik telepathie ontdekt heb

In de cursus gaan we samen op pad om te ontdekken wat het betekent echt te gaan leven met en vanuit je hart. Dit wordt uitgelegd aan de hand van universele wetten, verhalen, inzichten, voorbeelden en tips, en er zijn ook leuke en verrassende experimentjes waarmee je zelf de nodige ervaringen kan opdoen.

Om je zelfkennis, intuïtie en innerlijke kracht te versterken leren we samen enkele eenvoudige innerlijke stappen die je kan doen als dagelijkse meditatie.

Ten slotte is er ook de telepathie, een techniek die we stap voor stap opbouwen met gezamenlijke oefeningen en kleine opdrachten. Tijdens de cursus werk je per twee met alle andere deelnemers. Voor het einde van de cursus heb je al heuse telepathische ‘sessies’, eerst met de mensen om je heen – in de les met medecursisten, thuis met vrienden, kennissen of familie – daarna ook met dieren, bomen, planten. Uiteindelijk neem je ook contact met je eigen ziel. Je ontdekt een manier om voorbij de wirwar van je eigen gedachten en gevoelens te duiken en eenvoudige antwoorden te verkrijgen op ingewikkelde vragen en problemen; niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen.

Wat kan je leren in de cursus“Ik wou je nog eens bedanken voor je cursus telepathie! Na veel geoefen met ongeveer iedereen die ik tegenkwam 🙂 , gebruik ik het sinds een paar weken ook met de mensen die komen voor therapie. Het is heel fijn om hiermee te mogen en kunnen werken. Ik ben telkens weer verbaasd en ontroerd. Waar ik een drempel over moest om het te introduceren, merk ik dat mensen hiervoor openstaan en verder kunnen met de telepathische zinnetjes. Heel fijn!! Het geeft me een nieuwe input in mijn werk en ik merk dat ik er blij van word, telkens ik ermee mag en kan werken.” (Petra, cursus 2010)

“Zoals iedereen had ik al gehoord over telepathie maar telepathische communicatie via een toetsenbord was nieuw voor mij. Marie had het over contact met de ziel, allerlei deva’s, natuurwezens en zelfs engelen. Als spiritueel zoeker was ik meteen geboeid, maar het leek me onwaarschijnlijk dat ik het zelf ook zou kunnen. En toch, iedereen kan het, bleef Marie maar herhalen. Als je maar genoeg oefent.

In de eerste les nam ze van elk van ons de hand en tikte een zinnetje in, iets wat de ziel ons wou vertellen. Ik overdrijf niet als ik zeg dat elk van ons meteen een diepe herkenning voelde. Op dat moment leek het mij echter nog heel onwaarschijnlijk dat ik dit ooit zelf zou kunnen. Het leek zo verheven. En toch is het gelukt. Aanvankelijk oefenden we met heel eenvoudige dingen, zoals zaken aanwijzen op een tekening. Vervolgens gingen we eenvoudige woorden typen. Dat werden algauw hele zinnen. Tussen de lessen door kwamen we met een paar medecursisten geregeld samen om te oefenen en dat wierp zijn vruchten af.

De laatste les konden we zelfs telepathisch schrijven zonder de hand van iemand nodig te hebben. Daardoor konden we ons ook verbinden met deva’s van planten en dieren. De mensen die het hebben volgehouden tot de laatste les, beschikken nu over een unieke vaardigheid. Het is enorm aan te raden en echt niet moeilijk. Je hoeft je er enkel voor open te stellen en vertrouwen te hebben dat je het kunt. Je kan er mensen echt een dienst mee bewijzen.” (Mathias, cursus 2007)

 


 • De methode is niet gebaseerd of fantasie of visualisatie maar op fysieke ondervinding
 • Het is niet nodig om te kunnen mediteren of zonder gedachten te zijn (integendeel, een sterke geest kan zelfs een voordeel zijn)
 • Makkelijker dan verwacht!
 • Je kan het leren in enkele dagen tijd
 • Toegankelijk en haalbaar voor iedereen die er open voor staat en die zich normaal kan concentreren.


Inhoud van de cursus

1) Leven met het hart

 • Zij die leven met het hart, kijken op een andere manier naar zichzelf, de dingen en de wereld. Maar hoe is dat dan? Hoe kan ik “kijken met de ogen van het hart”?
 • Hoe geraak ik in mijn hart? Waar ligt mijn hart? Waar dient het voor? Heeft mijn hart een stem en hoe kan ik die horen? Hoe herken ik het?
 • Liefde is de energie van het hart, maar wat is liefde? En wat is liefde niet?

2) Telepathie

 • Wat is telepathie, hoe werkt het, wat kan je ermee doen en wat niet? Waarvoor kan je het gebruiken?
 • 4 stappen om de eenvoudige techniek te leren om te communiceren met de ziel. Elke stap bestaat uit praktische oefeningen, eerst met behulp van tekeningen, daarna met een plastic toetsenbordje. Elke stap lijkt klein, maar er gebeurt toch veel waardoor je vooruitgaat. Er wordt voor het grootste deel gewerkt per twee, waarbij steeds gewisseld wordt van oefenpartner zodat iedereen met iedereen werkt en op die manier meer ervaring kan opdoen.
 • Tijdens de eerste twee stappen is er één-op-één begeleiding waarbij Marie oefent met elke deelnemer apart zodat iedereen individueel aangepast advies ontvangt over de juiste manier van aanpak voor jou in het bijzonder.
 • Elke deelnemer ontvangt een korte persoonlijke boodschap van zijn of haar ziel via Marie, o.a. om zelf aan den lijve te kunnen ondervinden wat de impact en mogelijkheden zijn van dat wat je aan het leren bent.
 • Aandacht voor de ethiek van communiceren met de ziel van mensen en de ethiek van communiceren met dieren en natuurwezens. Wat moet je indachtig zijn en wat moet er gerespecteerd worden bij het communiceren met mensen met een handicap, babies, jonge kinderen, mensen in coma of met dementie.
 • Wat is de juiste houding om telepathie te kunnen doen (komt voor een groot deel ook aan bod in de intuïtieve ontwikkeling)
 • Struikelblokken voor telepathie en hoe je ze kan overwinnen of uit de weg gaan
 • Bespreking van de ‘spiegelsfeer’, waar wat je doet geen telepathie met de ziel meer is, maar een verwarrend contact met een lager niveau van bewustzijn. Hoe je dit kan herkennen en vermijden.
 • Hoe doe je een telepathische ‘sessie’ met een cliënt of vriend/vriendin; welke vragen zijn bevorderlijk voor kwalitatieve telepathie en wat soort vragen kan beter anders. We doen tijdens de les verschillende ‘sessies’ met mede-deelnemers.
 • Telepathie met dieren, hoe pak je dat aan, bespreking van de mogelijkheden en verschillende niveaus. In de les gaan we ook echt al een gesprek aan met een dier naar eigen keuze (op afstand).
 • Communicatie met je eigen ziel.

3) Intuïtieve Ontwikkeling en onderscheidingsvermogen

 • Aanleren van een simpel maar zeer krachtig meditatie-kader met 5 stappen, gebaseerd op oeroude kennis van de Meesters van Shambhala.
 • De opbouw van dit meditatie-kader geeft ons een goede aanleiding om de volgende onderwerpen te bespreken:
  • Hoe combineer je spiritualiteit met je dagelijkse leven
  • Wat is de innerlijke structuur van een mens
  • Wat is intuïtie, hoe werkt het, wat doet het en hoe kom je ermee in contact

  • Hoe kan je eenvoudig je gedachten tot rust brengen en je denken verbinden met je hart
  • Waarom we emotionele levensenergie verliezen en hoe we daarmee kunnen stoppen
  • Hoe ga je om met manipulatie en moeilijke mensen in je omgeving
  • Hoe bouw je een verbinding met je innerlijke weten
  • Hoe leer je het verschil tussen gedachten, de wil, gevoelens en intuïtie
  • Hoe verbind je jezelf met anderen via het hart zodat je je tot in detail geleid kan voelen bij wat je doet, zegt of moet beslissen
  • Wat is het Goddelijke, waarom is er goed en kwaad in deze wereld, hoe kan je dit begrijpen en hoe kan je daar in je eigen leven mee omgaan
 • Andere onderwerpen kunnen besproken worden volgens de interesse van de groep.

Bekijk de eerstvolgende cursusdata

“Misschien de kortste cursus die ik ooit volgde, maar wel de beste! Ik heb er ongelooflijk veel aan gehad op heel veel manieren.”

“Ongelooflijk aangename en leerrijke cursus” (Sarah)

“Ik ervaar dagelijks zoveel profijt van de cursus” (Alien)

Lees voorbeelden van gesprekken met de ziel in de blog met telepathische verhalen


“Deze cursus heeft me een andere beleving gegeven van hart en ziel. De meditaties die je gaf, hielpen daar goed bij. Daarmee voel ik me meer verbonden met beneden (grondend) en boven; meer (ge-)heel. Jouw aanwezigheid, uitleg en  enthousiasme gaven veel licht en energie aan de cursus. Een aanrader.” (Remko, 2015)

“Een heel motiverende en gepassioneerde lesgeefster!” (Elly)

Bekijk de eerstvolgende cursusdata