hetleven.be

Telepathische gesprekken, leven met de ziel

Blog

Telepathie met dieren

Interview met Mishka

Gepost op 21 februari 2004 door Marie

Tot voor een maand was ze een stilzwijgende kat. Erg gesteld op haar rust en vrede, en iedere andere kat die te dicht bij haar in de buurt kwam, kreeg een poot rond de oren. Vooral ten opzichte van Tibbe, een katertje dat we even hebben mogen houden, was ze erg onverdraagzaam, maar ja, Tibbe was dan ook hyperactief.

Nu miauwt ze tegen sterren en wind, heeft overal commentaar op en is ze heel goede vriendinnetjes geworden met Witje. Ze geven elkaar likjes en liggen soms dicht bij elkaar. Omdat het buiten een tijdje te bont was met katers, mogen ze weer binnen slapen, en Mishka ligt dan ook de hele nacht op mijn voeten en als ik niet thuis ben, gaat ze regelmatig aan mijn kleren snuiven en zich wentelen in mijn truien. Ze spint altijd heel erg luid en overdag achtervolgt ze me overal miauwend en probeert ze me de hele tijd mee te lokken naar mijn kamer opdat we samen op bed zouden kruipen en ik haar zou aaien. Dat lukt haar enkel ’s avonds, maar ik neem haar veel in mijn armen om haar te knuffelen en dan zwijgt ze even.

Mishka, vind je het goed als ik je een paar vragen stel?

– Ja zeker

Wie ben je?

– Ik ben Mishka. Ik ben de vriendin van Witje. Ik woon ook bij Marie.

Wat vind je ervan om hier te wonen?

– Ik ben hier heel gelukkig. Ik heb mensen die van me houden en die me proberen te plooien tot een brave kat. Eigenlijk kan ik soms wat stout zijn maar jullie zeggen me als ik iets doe dat niet zo lief is. En toch voel ik altijd dat jullie van mij houden.

Voel je je anders sinds je geen pil meer krijgt? (Mishka werd gesteriliseerd) Is er toen iets veranderd? Doet die pil iets aan het karakter van een kat? Heeft het bij jou iets gedaan?

– Ik voel dat ik zachtaardiger ben geworden. Ik kan mijn gedrag meer onder controle houden. Die pil versterkte nog mijn neiging tot agressiviteit. Het was niet dramatisch natuurlijk, maar toch heeft het een duidelijke invloed gehad op mijn gedrag. Ik voel me veel meer ontspannen nu ik ze niet meer krijg.

Heb je een boodschap voor de mensen? Of voor ons, jouw mensen die bij je wonen?

– Ja. Ik zou willen zeggen dat mensen kunnen praten met hun huisdieren. Wij hebben ook een lichaamstaal die mensen al een heel eind op weg kan helpen. Die taal kan dan makkelijk ondersteund worden door een vorm van telepathie die het best bij je past. Dat kan typen zijn zoals Marie dat doet, of door het versturen van ‘mentale prentjes’ naar elkaar of nog andere manieren.
Wat ik ook nog wil zeggen is dat het voor een dier heel belangrijk is als hij of zij bij mensen mag wonen. Wij leren daar meer van dan men denkt.


Nog dingen die je wil vertellen?

– Later nog

Is de deva van Mishka een andere dan die van Witje?

– Ja. Ik ben een deva die voor katten zorgt die meer moeilijkheden hebben met praten. Ik bedoel, minstens de katten die mijn mond nodig hebben om te kunnen uitdrukken wat ze eigenlijk willen. Mishka heeft het een tijdje moeilijk gehad met spreken en ‘miauwen’ zoals jullie dat zeggen; waardoor ze nooit wat zei; maar nu heeft ze eindelijk haar stem ontdekt en krijgt ze er geen genoeg van. De deva van Witje houdt zich bezig met katten die zich moeten leren verdedigen, en het vertrouwen moeten leren behouden in anderen.

Bedoel je dat ze moet leren spreken in plaats van te slaan of zo?

– Onder andere. Ze verkent de verschillende mogelijkheden van het overbrengen van zaken in verband met gevoelens, gedachten en ideeën.

Heeft iedere deva zijn specialiteit? Kunnen katten dan veranderen van deva om iets anders te leren?

– Als een kat iets geleerd heeft, zoekt ze een andere deva. Mensen hebben ook deva’s rond zich. Deva’s scheppen leerzame situaties. Ze zorgen er ook voor dat je precies maakt dat die situatie zich kan voordoen. Ze proberen de mensen vooruit te brengen op het goede pad. Een mens is nooit alleen.

Je zegt dat katten kunnen veranderen van deva, is dat dan over de loop van de levens of ook soms in de loop van een leven? Kan het ook zijn dat ze op zoek gaan naar andere baasjes tijdens hun leven om andere dingen te kunnen leren?

– Katten kunnen weglopen naar andere mensen, maar dat is niet omdat ze je niet graag zien, maar wel omdat ze voelen dat ze elders meer kunnen leren. Ze kunnen ook tijdens hun leven van deva veranderen of pas nadat ze gestorven zijn kan ook. Dat is het makkelijkst, maar sommige katten leren heel veel op korte tijd, meestal de slimme katten dan.

***

De avond van dezelfde dag werd Mishka overreden, net aan de overkant van de straat hoewel ze nog bijna nooit de straat had proberen oversteken.

Mishka, wil je nog even wat vertellen? Ben je nog in de buurt?

– Ja. Ik werd overreden omdat ik alles geleerd heb wat ik hier kon leren. Nu krijg ik een nieuwe geboorte in een ander soort kat of in een andere diersoort. Ik hoop dat jullie het niet te erg vinden dat ik zo bruusk weggegaan ben.


Was dit ongeval een toeval, het noodlot?

– Nee, ik heb dit beslist samen met mijn deva.
Niet alle ongevallen met katten zijn met opzet en voorbedachte rade!

Jij, ben jij dan de ziel van Mishka?

– Ja. Er is een verschil tussen de kat Mishka, de ziel Mishka en de deva van de groep van Mishka. Weet dat Mishka de kat het jammer vond om weg te gaan. Ze hield veel van jullie en veel van Marie.

Wil je nog iets vertellen?

– Swami* heeft me opgewacht.

( *: ‘Swami’ refereert hier naar Swami Premananda, die een bijzondere betekenis heeft in ons leven. Voor meer info, surf naar www.sripremananda.org)

© Marie Crevits, hetleven.be

Heb je een reactie op deze blog? We horen je graag! Contact