FAQ – Veelgestelde vragen

Is het moeilijk om telepathie te doen?

Nee, eigenlijk niet. In het begin kan het wel een klein beetje vermoeiend zijn, omdat het zo veel concentratie vraagt. Zolang je nog aan het leren bent, kan je misschien maar tien of vijftien minuutjes oefenen voordat je hoofd er moe van wordt. Maar als je het eenmaal gewoon bent, is het niet meer lastig.

Om eerlijk te zijn is het moeilijkste aan telepathie niet het proces zelf, want zowat iedereen die oprecht bezig is met spiritualiteit en bewust leven, kan het makkelijk leren.

 

Waar kan ik telepathie voor gebruiken?

Kort samengevat kan je telepathie gebruiken om te spreken met de ziel van alle soorten levende wezens: jezelf, mensen, babies, kinderen, mensen met een handicap, huisdieren, andere dieren,… Dit heeft als gevolg dat je er heel veel verschillende dingen mee kan doen en bereiken, namelijk:

 

Waar kan ik telepathie niet voor gebruiken?

Omdat telepathie een communicatie met de innerlijke wereld is, kan je het niet gebruiken om namen, precieze data en andere ‘vormelijke’ informatie te verkrijgen. De wereld van de ziel is een plek zonder tijd en zonder vorm waar het geen belang heeft hoe ik heet en op welke dag ik geboren was – hoe ik ook heet, ik blijf toch mezelf, en in mijn hart voel ik me nog steeds 26 jaar, ook al ben ik tachtig. Namen, datums en andere feitelijke details horen bij het gebied van het denken en de buitenwereld en kunnen niet ‘ontvangen’ worden via telepathie, tenzij je ze met je verstand al op voorhand wist.

 

Ik heb altijd zoveel gedachten in mijn hoofd, zal ik wel telepathie kunnen leren?

Jazeker. Een sterk denken is geen obstakel dankzij de techniek die we gebruiken, integendeel. Om telepathie te kunnen doen, hoeven we niet zonder gedachten te kunnen zijn, met een lege geest. Neen, we GEBRUIKEN juist ons verstand en vragen het om ons te helpen de juiste woorden te formuleren voor dat wat gezegd moet worden. We zetten onze gedachten aan het werk, dan zijn ze blij, en wij ook 🙂

 

Ik ben hoogsensitief, zou het goed zijn om deze cursus te volgen?

Absoluut zeker! Niet alleen door het onderdeel Telepathie waarmee je dichter bij jezelf komt, maar vooral ook dankzij het deel Intuïtieve Ontwikkeling. Hier krijg je een aantal inzichten mee die jou als hoogsensitief persoon zeer goed vooruit kunnen helpen. Bijvoorbeeld hoe je niet het slachtoffer hoeft te zijn van alle indrukken die je opdoet, hoe je kan zorgen dat je op de juiste manier informatie kan oppikken zonder dat het belastend is. Of hoe je beter geaard kan zijn. Hoe je kan omgaan met de mensen rondom jou (of je cliënten) zonder dat je erdoor uitgeput geraakt. Hoe je van je gevoeligheid een voordeel maakt in plaats van een last.

 

Wat is de minimumleeftijd?

Echt gericht gaan werken naar contact met de ziel, dat doe je gewoonlijk best pas vanaf de leeftijd van 29 jaar. Daarvóór is het meestal beter om gewoon je eigen weg te volgen, veel soorten ervaring op te doen en op die manier vooruit te gaan, zodat je vanuit je eigen vrije ontwikkeling eerst tot een bepaalde rust kan komen in het leven. Toch zijn er kinderen en jongeren die zich echt geroepen voelen om deze cursus te volgen, en voor hen zet ik als strikte minimumleeftijd 14 jaar, maar liever nog ben je toch al 16 of meer.  Een maximumleeftijd daarentegen is er niet.

 

Kan ik gedachten lezen dankzij telepathie?

Nee, het uitzenden en ontvangen van gedachten is niet wat we doen in deze cursus. We zullen dus geen ‘”raad eens wat ik nu denk” spelletjes spelen, en het is geen gratis vervanging van satelliettelefoon of wereldwijd internet. Het zenden en ontvangen van gedachten noem ik ‘mentale communicatie‘; om dit soort communicatie betrouwbaar tot stand te brengen moeten beide partijen jaren oefenen, en dan nog, wat mensen vandaag denken zal niet hetzelfde zijn als wat ze morgen denken – gedachten zijn gewoonlijk vluchtig en worden makkelijk beïnvloed door de wereld om je heen.

Lees meer...De makkelijkste manier om ‘mentale communicatie’ te ervaren is als je in de auto zit voor een lange, ontspannen rit met iemand naast je die je graag hebt en heel erg goed kent. Vaak zal één iemand een bepaalde gedachte hebben en de ander zal het luidop verwoorden zonder er eigenlijk bij na te denken. Als je dan vergelijkt wie die gedachte al hoe lang dacht, zal de eerste persoon de gedachte het eerst gehad hebben.

Een andere soort ‘telepathie’ die bestaat is ‘astrale communicatie’ of ‘het communiceren van gevoelens‘. Hierbij deel je gevoelens op afstand; het is meestal nogal een ruw proces en komt het vaakst voor tussen mensen van hetzelfde bloed, moeders en hun kinderen bijvoorbeeld, of tweelingen. Als er iets heel engs of pijnlijks gebeurt voor de ene persoon, zal de andere het ook voelen, waar ze ook zijn en wat ze ook doen.

Maar wat wij in deze cursus leren is iets veel fijner, essentiëler en tijdlozer: we leren om te luisteren naar de ziel van iemand. Dat betekent dat je informatie ontvangt van een dieper niveau van bewustzijn, zodat je kan ontdekken wat achter iemands tijdelijke gedachten en gevoelens ligt. Wat is hun doel in het leven, waarom hebben ze altijd deze angst of die twijfel, wat kan iemand doen om gelukkiger en evenwichtiger te kunnen leven? Dit zijn stukjes wijsheid die ons verstand en onze gevoelens vaak niet vatten en niet kunnen geven, maar de ziel wel.

Samengevat zijn er dus drie verschillende dingen die mensen gewoonlijk ‘telepathie’ noemen:

  • mentale communicatie
  • communicatie van gevoelens
  • communicatie met de ziel

In deze cursus gaat het enkel over communicatie met de ziel.

Kan ik telepathie gebruiken om te weten hoe het met mijn ex gaat?

Nee, dat is niet mogelijk. Ziele-communicatie is enkel mogelijk met iemand die bewust akkoord gaat en onder zeer strikte ethische regels in het algemeen. Als je achter de rug vertrouwelijke informatie wil over iemand, heet dat ongezonde nieuwsgierigheid en de ziel beschermt zich hier zorgvuldig tegen. Dit is een belangrijk onderwerp dat zeker in de les aan bod komt.

 

Kan ik telepathisch contact hebben met overledenen? (mensen of dieren)

Ja, in theorie kan dat. Maar alles hangt af van de manier waarop je het doet. Als je het kan doen vanuit je hart, op een zuivere manier, zonder iets te willen van de overledene, dan is het makkelijk om met hen te praten en dit kan ook goed zijn voor jullie allebei. Als je echter probeert te communiceren met iemand op een emotionele manier of vanuit een pijn, tekort of nood in jezelf, dan zal het zuivere contact je volledig ontglippen en kan je er zelfs door in de problemen komen.

 

Wat is het verschil tussen een medium en iemand die telepathie doet?

Mediamieke personen laten gewoonlijk toe dat een ander wezen (van hoog of laag niveau) een deel van hun bewustzijn overneemt, ze worden een soort kanaal waarlangs iemand anders kan spreken. Soms hebben ze op dat moment zelfs een ander soort stem of spreken ze een andere taal, wat zeer indrukwekkend kan zijn. Echter, het proces van mediumschap verzwakt de eigen wil, je wordt er moe en op termijn ook ziek van. Het is dan ook erg ongezond, zowel voor het lichaam als voor je leven in het algemeen.

Wat ook bestaat is ‘channelen’. Dit woord wordt vaak gebruikt voor doorgevingen vanuit de buik. Men gebruikt ofwel de eigen gevoelssfeer (astrale vlak) ofwel het lagere mentale vlak om informatie te ontvangen en als boodschap door te geven aan anderen. Channelings zijn gewoonlijk deels waar, en deels niet, waardoor ze veel verwarring zaaien bij mensen. (Hier wordt ook over gesproken tijdens de lessen.)(Lees ook meer hierover bij de volgende vraag.)

Echte telepathie daarentegen is een contact van ziel tot ziel. Het gebeurt vanuit een totaal onzelfzuchtige beweegreden, en zowel jij als degene met wie je contact maakt, blijven in het eigen centrum. Er vindt een zuivere en respectvolle interactie plaats op zeer hoog niveau, en een uitwisseling van informatie en weten. Terwijl je telepathie doet, laat je op geen enkel moment je eigen bewustzijn los; je brengt gewoon onder woorden wat je gewaarwordt in jezelf via je ziel en je hart en het contact van jouw ziel met een andere ziel. Telepathie is op geen enkele manier ongezond, integendeel, nadat je een telepathische sessie gedaan hebt, voel je je gewoonlijk blij en vol levensenergie.

 

Is alle telepathie per definitie zuiver en van dezelfde kwaliteit?

Nee, helemaal niet. De wereld en het internet is vol “telepathische boodschappen” van Aartsengel-Deze en Meester-Die, maar het is niet omdat “Jezus het zegt” dat dit ook echt Jezus is. De kwaliteit van telepathie hangt af van de persoon die het doet. Als die persoon telepathie doet vanuit het hart en op een onzelfzuchtige en correcte manier, dan zal de boodschap liefdevol, opbouwend, universeel en eenvoudig zijn (eenvoud is een kwaliteit van het hart).

Als de persoon die ‘telepathie’ doet daarentegen meer geïnteresseerd is in bekend worden, genoeg geld verdienen, ontzag opwekken of de wereld redden, dan zijn de ‘telepathische’ boodschappen omslachtig, gecompliceerd of theoretisch, soms zelfs beschuldigend of onheilspellend, of juist zeemzoet en betuttelend. Geloof niet zomaar alles wat mensen zeggen en schrijven. Als je niet helemaal zeker bent van een bepaalde tekst, laat je ogen er dan vluchtig over gaan en vraag aan je hart of deze boodschap je blij, sterk, optimistisch en levenskrachtig maakt, of dat je er integendeel verward, depri, gestresseerd of onzeker van wordt. Is het dat laatste, stop dan met lezen en leg je lat hoger! Denk nooit dat je eigen hart niet in staat is om te herkennen wat goed is voor jou en wat het meeste waarheid in zich draagt.

… maar kan ik het dan wel goed doen?

Tuurlijk wel. Alles wat ik zei betekent niet dat je enkel telepathie kan doen als je volmaakt en bijna verlicht bent! Zoals ik in het allereerste antwoord op deze pagina schreef (bij ‘Is het moeilijk om telepathie te doen?’), is de sleutel tot je succes dat je de telepathie gebruikt voor je dagelijkse leven en voor de mensen rondom je in hun alledaagse zorgen en situaties. Op die manier leer je te leven in contact met je hart en met de wijsheid van je ziel en daar zal je echt veel voordeel uit halen. Probeer niet direct de hele wereld te redden. Probeer eerst gewoon je eigen leven te leven, je eigen dingen te doen en je eigen verantwoordelijkheden te nemen, maar op een eenvoudige en liefdevolle manier. Alleen door eenvoud krijg je verbinding met de ziel.